Mengapakah Pea Protein Penting Terutamanya kepada Wanita Hamil, Kanak-kanak, Orang Yang Sibuk Bekerja, Pertengahan Umur dan Warga Emas?

Pea Protein mengandungi protein yang sangat berkualiti tinggi. Elemen nutrisi Pea Protein juga sangat penting untuk wanita hamil, kanak-kanak, warga emas dan mereka yang sibuk bekerja!

Untuk wanita hamil:
Sebahagian protein diperlukan semasa proses kehamilan, bukan sahaja untuk si ibu tetapi untuk perkembangan janin (fetus) yang sihat. Terutama dalam perkembangan otak janin. Jika kekurangan protein akan menyebabkan kelemahan dan tahap kecerdasan yang rendah untuk janin membesar dengan sihat. Protein sangat penting untuk kesihatan ibu hamil dan janin.

Untuk kanak-kanak:
Protein yang cukup akan menghasilkan otot, tulang, kulit, darah dan amat penting dalam membantu mencipta tisu badan yang baharu. Protein juga membekalkan pelbagai nutrien asid amino untuk pembinaan tulang yang sihat tetapi kekurangan protein secara langsung akan menjejaskan perkembangan otak kanak-kanak. Untuk memastikan ketinggian dan kekuatan tulang, amatlah penting ibu bapa memastikan anak-anak mendapat protein yang berkualiti tinggi dan bermula dari kecil lagi. Suplemen protein berkualiti tinggi yang mencukupi setiap hari amatlah diperlukan untuk mengekalkan perkembangan mental kanak-kanak.

Sibuk dengan bekerja:
Pada zaman moden hari ini, ramai orang mengabaikan diet yang seimbang dalam kehidupan seharian kerana bekerja untuk mendapatkan wang dan ia hanya membawa kepada keletihan fizikal dan ketidakseimbangan untuk kesihatan badan. Kajian pada tahun 2017 mendapati bahawa penambahan protein, zat besi dan vitamin boleh menstabilkan paras gula dalam darah dan sentiasa bertenaga ketika bekerja.

Untuk warga emas:
Usia semakin meningkat akan menjadikan daya ketahanan berkurangan, dan keupayaan untuk menyerap nutrien akan berkurang dan perlahan. Penambahan protein adalah asas untuk bahagian yang penting untuk sel-sel badan, pembaharuan dan pembaikan tisu badan malah untukmeningkatkan imuniti badan dan mengurangkan penyakit.

Nuewee Organik Pea Protein adalah isolat, bebas gula, sebagai tambahan kepada 20 gram protein berkualiti tinggi setiap cawan, ia juga mengandungi 22 jenis vitamin dan mineral, 18 jenis asid amino, termasuk 9 jenis asid amino penting untuk tubuh manusia.

Jika anda ingin mengekalkan kesihatan yang bagus untuk jangka masa yang panjang, jadikan Nuewee Organik Pea Protein sebagai teman seumur hidup anda yang boleh dipercayai!!

Untuk maklumat lanjut tentang Pea Protein, sila layari >>> Nuewee Organic Pea Protein Isolate Plus

Bahasa Melayu
× Bagaimana saya boleh membantu?