Collagen Hydrolysate di Malaysia – Kebaikan Collagen Hydrolysate Dalam Kecantikan

collagen beauty

Collagen Hydrolysate (CH) adalah makanan tambahan yang dipercayai mempunyai ciri anti-penuaan. Ia dikatakan dapat mengurangkan kedutan, mengurangkan sakit sendi, meningkatkan kesihatan tulang, menyokong penurunan berat badan, dan memberi manfaat lain.

Kolagen terdiri daripada asid amino, yang merupakan komponen asas protein. Collagen hydrolysate, juga dipanggil peptida kolagen atau hidrolisat, mudah diserap oleh badan.

Memahami Kolagen Hydrolysate

Kolagen adalah protein yang penting untuk struktur dan fungsi sel dan tisu pada kulit, tulang, rawan, tendon, gigi, saluran darah, kornea, gusi, dan kulit kepala. Ia juga membantu menyembuhkan luka dan membaiki tulang.

Apabila usia semakin meningkat, badan kita akan kurang menghasilkan kolagen. Di samping itu, sesetengah orang mengambil suplemen kolagen Hidrolisis untuk membantu menambah kolagen yang hilang itu.

Kebaikan Collagen Hydrolyzed untuk Kesihatan

Suplemen kolagen telah terbukti mempunyai potensi manfaat untuk kesihatan. Penyelidikan tentang kolagen tertumpu kepada:

  • Penjagaan kulit anti-penuaan
  • Kesihatan sendi dan tulang
  • Penyembuhan luka
  • Struktur badan
  • Penjagaan kulit

Apabila usia anda meningkat dan tahap kolagen anda mula berkurangan, mengambil produk kolagen hidrolisis boleh memberi pelbagai manfaat yang lain. Walau bagaimanapun, kelebihan yang paling penting pengambilan kolagen ialah ia membantu badan anda menghasilkan lebih banyak kolagen. Rangsangan kolagen ini boleh membantu meningkatkan kesihatan badan anda secara keseluruhan, serta kesihatan rambut, kulit dan kuku anda.

Apabila usia semakin tua, tahap kelembapan kolagen akan mengalami penurunan paling ketara di kulit wajah. Akibatnya, kulit menjadi kurang anjal, kendur, dan lebih cenderung kepada garis halus dan kedutan. Selain itu, kulit kelihatan lebih kusam dan kurang tegang secara keseluruhan.

Collagen hydrolysate Malaysia sangat bagus untuk kulit! Kulit anda boleh menyerapnya dengan cepat, jadi anda akan melihat hasilnya dengan lebih cepat. Kolagen hidrolisis boleh membantu anda kelihatan lebih muda dengan menyokong pengeluaran kolagen semulajadi badan anda. Ia juga menggalakkan pembentukan ikatan kuat pada lapisan luar kulit (Epidermis), kolagen dan elastin pada lapisan yang lebih dalam (Dermis).

Kolagen terhidrolisis juga melindungi kulit anda daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas, yang boleh menyebabkan bintik hitam yang dikenali sebagai tompok matahari (Hiperpigmentasi).

Kolagen adalah protein yang paling banyak dalam badan anda dan boleh didapati dalam tisu dan sistem utama seperti otot, tulang, kulit, dan tulang rawan. Apabila anda semakin tua, tahap kolagen dalam badan anda berkurangan, meninggalkan badan anda tanpa sokongan yang mencukupi.

Risiko pengambilan Collagen Hydrolyzate

Suplemen kolagen Hydrolyzed biasanya diperoleh daripada sumber lembu, haiwan marin (ikan) dan ayam. Oleh itu, jika anda mempunyai alahan kepada daging lembu, ikan, atau ayam, anda mungkin mengalami reaksi alahan terhadap suplemen kolagen. Untuk mengelakkan ini, pastikan anda membaca label suplemen untuk memastikan tiada mengandungi bahan yang anda elergik termasuklah kolagen.

Faedah Kesihatan Lain

Penyelidikan ke atas manfaat lain suplemen kolagen tidak begitu meluas. Mengambil suplemen kolagen untuk kuku dan rambut boleh membantu menjadikannya lebih kuat dengan mengurangkan kerapuhan. Kesihatan usus juga merupakan faktor penting, dan walaupun tidak banyak bukti saintifik yang menyokongnya, sesetengah profesional penjagaan kesihatan percaya bahawa suplemen kolagen boleh membantu merawat sindrom usus (dikenali sebagai Intestinal Permeability). Sesetengah orang juga berpendapat bahawa mengambil suplemen kolagen boleh membantu penurunan berat badan dan meningkatkan metabolisme. 

Kesimpulan

Collagen hydrolysate di Malaysia adalah suplemen yang sangat baik untuk menjadikan kulit dan badan anda kelihatan lebih muda. Kolagen hidrolisis sangat berfaedah kerana badan anda menyerapnya dengan lebih cepat, menghasilkan keputusan yang lebih cepat dan lebih baik.

Produk Nuewee dihasilkan dengan cara yang mampan, bertimbang rasa dan beretika, supaya anda boleh mengambilnya dengan selamat.

Check out our Nuewee Pure Collagen Hydrolysate / Peptide drinks to enhance your beauty. >> Nuewee Pure Collagen Hydrolysate / Peptide

Bahasa Melayu
× Bagaimana saya boleh membantu?